Log på

Medlemslogin

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Bagom Faaborg MiniBy

Mål og visioner

Vi ønsker at gøre Faaborg Miniby til andet og mere end blot "nogle små huse ude ved rundkørslen og Jem & Fix". Vi vil gøre os selv til et selvfølgeligt valg ikke kun for de lokale men også for Faaborgs turister og det Fynske turistliv i det hele taget.

Vi ønsker også at være en del af det turist-, kultur- og forretningsliv der foregår i Faaborg - hvis du selv kunne tænke dig  at være en del af dette, så Kontakt os.

Byggelaugets historie

Ideen med MiniByen er at genskabe en model, af det gamle Faaborg, som byen så ud i 1890. Dette gøres i forholdet 1 til 10, f.eks. hvis et hus var 10 meter langt, ville det være 1 meter som bygget modelhus. Til dette bruges tegl, og tagsten, og de laves på et mini teglværk og derefter brændes, så disse kan modstå vejr og vind, som alle andre huse der står ude hele året.

Gruppens ide er derfor, at få en ekstra turistattraktion til glæde for både turister med også de lokale.

Det er et oplagt emne, da Faaborg by har mange velbevarede huse, som er opført på det sted hvor de står i dag, og derfor kan ses, hvis der skulle være tvivl om opførsel af huset.

Der blev derfor afholdt stiftende generalforsamling, d. 12.02.92. og foreningen blev dannet, hvor Erik Bigersted blev valgt som formand, Merete Holck som kassere, øvrige medlemmer blev valgt, Knud Kristensen, H.H. Fabricius og Aage Larsen.

Man startede midlertidigt byggeriet på Tømmergården, vi har dog i dag til huse på Byskolen, i to gode lokaler, og mødes hver tirsdag og torsdag fra kl. 9.00 til 12.00. Hvor efterlønnere, pensionister og andre med overskydende tid og lyst bygger husene og alt andet til dem; også vinduer og døre samt div. porte.

Vi holder også en meget vigtig kaffepause hvor mange af dagens emner i MiniBy regi men også samfundsmæssige emner på lokalt, nationalt og verdensplan bliver drøftet (og løst?).

Bestyrelsen

Faaborg MiniBys bestyrelsesmedlemmer bliver valgt på den årlige generalforsamling i februar. Bestyrelsen varetager de administrative og praktiske opgaver i Faaborg MiniBy og kan kontaktes, hvis du har spørgsmål.

Udover bestyrelsen, er der også andre medlemmer med i nedsatte arbejdsgrupper.

Bliv Medlem

Vi har både kvindelige og mandlige medlemmer. Knap så unge, ældre og især barnlige sjæle. Vi har et godt socialt liv både under vore 2 ugentlige møder, i udstillingen men også med julefrokoster og udflugter. Og så dannes der jo netværk og venskaber der også dyrkes udenfor miniby regi.

I kaffepausen kl. 10 løser vi både små lokale problemer og nogen gange også nogle af de store globale problemer. Så det er ikke kun husbygning vi har expertise i.   

Værksteder og faciliteter

Vi har generelt meget gode og funktionelle lokaler, velvilligt stillet tilrådighed af Faaborg-Midtfyn kommune.

To høje kælderlokaler på i ialt ca. 300 m2 under Den Gamle Byskole er kernen i vort arbejde med at bygge husene. Her råder vi over en mangfoldighed af redskaber og værktøjer samt et mødelokale og et lille køkken.  Der er åbent hver tirsdag og torsdag fra kl. 9 - 12 med en meget populær kaffepause kl. 10.

Lige udenfor vore døre, i Den Gamle Byskoles skolegaard, har kommunen ofret 2.4 mio kr. på et parklignede gårdrum med blomsterbede og opholdsområder. Og derfra er direkte adgang til gågade nettet.

På Diernæsvej ved rundkørslen overfor Jem&Fix har vi selve udstillingen med de for nuværende 150 huse. Udstillingsarealet er på 5.400 m2 og Faaborg-Midtfyn Kommune har sponseret et flot nyt moderne hus hvor vi har kontor/billetsalg, køleskab (til madpakken når man har åbningsvagt), overdækket terrasse lukket på 3 sider, parasoller og bænke/bord sæt, stort redskabsrum og et handicap venligt toilet. Opvarmning af bygning og vand sker med et solfanger anlæg. Åbningstiderne fremgår nederst på siderne på vor hjemmeside.     

Foruden fremvisning af vore huse holder vi her arrangementer og aktiviteter for lokale og turister. Se eksempler på hjemmesiden under punktet Arrangementer i Faaborg MiniBy

 

Samarbejdspartnere

Faaborg Byhistorisk Arkiv

Husenes og deres beboeres historie

www.ohavsmuseet.dk/faaborg-byhistoriske-arkiv

 

Syd Fyenske Veteranjernbane

Fællesarrangementer og gensidig billet rabat

www.sfvj.dk

 

Udvikling Fyn

Markedsføring og arrangementer

www.udviklingfyn.dk

 

Sponsorer

En liste over aktive sponsorer:

Er du interesseret i en sponsoraftale, er du velkommen til at kontakte Faaborg MiniBy på denne side: Kontakt

Priser

Voksne: 30 kr.

Børn (under 12): Gratis, når i følgeskab med voksen

 

Hvis du har en billet fra den Syd Fyenske Veteranjernbane: 25 kr.

Vores billet giver ligeledes rabat hos den Syd Fyenske Veteranjernbane.

Åbningstider

 
Dato Dage Åbningstider
9. maj Åbningsdag 2024, Kr. Himmelfartsdag 10-16
9. maj - 23. juni Torsdag, Fredag, Lørdag og Søndag 10-16
24. juni - 28. august Alle dage 10-16
29. august - 29. september Torsdag, Fredag, Lørdag og Søndag  
12. oktober - 20. oktober Efterårsferien - alle dage 10-16
15. oktober, 17. oktober og 19. oktober Medbyggerdage for børn og barnlige sjæle.
Pris 30 kr.
10-16

Adresse

Faaborg MiniBy

Diernæsvej 2
5600 Faaborg

Find vej

Sociale medier

Følg os på facebook